FAQ

Expand All
  • Wat betekent het NIVEAU van de reis?

    Al onze reizen in Nepal zijn actieve reizen.  De Himalaya beslaat een belangrijk deel van Nepal. Dit betekent dat bergop- en bergafwaarts wandelen onvermijdelijk is wanneer u door dit prachtige land reist.  Voor alle reizen is een goede basisconditie vereist.  Ervaring in bergwandelen is niet nodig voor de meeste lodge trekkings.

    • gemakkelijk (*): stadsbezoeken te voet, dagwandelingen, max. 1 nacht in een trekkers lodge, max. hoogte is 3000m
    • gemiddeld (**): een trekking met overnachting in lodges is inbegrepen (max. 7 dagen), hoogte tot 3500m
    • zwaar (***): lodge trek van meer dan 7 dagen, max. hoogte is 4500m, thuis reeds aan sport doen is aangeraden
    • zeer zwaar (****): kampeer- of lodge trek met meer dan 3 dagen op grote hoogte (meer dan 4500m), of in zeer basic omstandigheden (afgelegen gebied), of in combinatie met avontuurlijke sporten (rafting, mountainbike, …), thuis reeds aan sport doen is aangeraden
    • extreem (*****):zeer zware kampeer- of lodge trek op grote hoogte of in zeer beperkte omstandigheden, ervaring in bergwandelen is aangeraden

    Wij organiseren geen trips voor bergbeklimmen of expedities.  Alle aangeboden trekkings zijn mogelijk zonder gespecialiseerd materiaal (stijgijzers, klimtouw, enz.)

  • Hoe is de accommodatie?

    Tijdens een trekking, slaapt u trekkers lodges langs de trekkingroute, of wordt er gekampeerd.  De meest bekende trekkings kunnen worden gedaan met alle overnachtingen in een lodge.  Deze lodges zijn basic met een minimum aan comfort.  Eénpersoonskamers kunnen niet worden gegarandeerd.  Warm water is niet steeds voorhanden of moet afzonderlijk worden bijbetaald.  Een slaapzak is noodzakelijk (kan evtueel worden gehuurd).  Maaltijden zijn beschikbaar in de lodges.

    Als er gekampeerd wordt, voorzien wij tenten, alle materiaal en personeel.  Een slaapzak breng je zelf mee.

    In de grote steden (Kathmandu, Bhaktapur, Patan, Pokhara) is er een uitgebreide keuze voor uw verblijf.  Over het algemeen, maken wij het meest gebruik van deze 3 categoriën: budget, standaard of luxe hotels.

    • budget : eenvoudige maar propere hotels, lodges, guesthouses of hostels (kamer met gemeenschappelijke badkamer) (bvb. www.peaceguesthouse.com – simple room)
    • standaard : eenvoudige maar propere hotels, lodges, guesthouses of hostels (kamer met eigen badkamer) (bvb. www.ighouse.com)
    • luxe : hotels (kamer met eigen badkamer) of guesthouses (deluxe room of suite) met meer faciliteiten zoals een zwembad of op een bijzondere locatie of met bijzondere inrichting (bvb. www.hotelmanaslu.com)

    Indien gewenst, kunnen we voor u een hotel boeken uit het “top end” gamma (vijfsterren hotels) (bvb. www.shankerhotel.com.np)

    Op het platteland en in meer afgelegen gebieden van Nepal, zijn luxe (of standaard) hotels niet altijd aanwezig.  In elk geval, gaan we steeds op zoek naar de beste optie.

    Hebt u graag meer informatie over het hotel waar je zal verblijven?  Vraag ons gerust naar hun website-adressen.

  • Wat voor verzekering heb ik nodig?

    We raden u aan om uw ziekteverzekering na te kijken.  Trekking in het hooggebergte of avontuurlijke sporten (zoals rafting, paragliding, enz) zijn meestal niet  inbegrepen bij de standaard ziekteverzekering.

    We vragen u uitdrukkelijk ervoor te zorgen dat u een verzekering neemt die uw geplande activiteiten in Nepal dekt en een eventuele evacuatie bij noodgevallen.

    Er zijn vele mogelijkheden om een degelijke (ziekte-, bagage-, reis-, annulatie-) verzekering af te sluiten via internet of in een verzekeringskantoor. Vraagt u gerust naar ons advies.

  • Is er malaria risico in Nepal?

    Dit is afhankelijk van de reistijd en de gebieden waarbinnen je reist in Nepal.

    Leest u aub de informatie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de details, of contacteer uw arts.

    We vragen u uitdrukkelijk een degelijke ziekteverzekering te nemen en ons op de hoogte te brengen bij gezondheidsproblemen.

  • Welke vaccinaties heb ik nodig?

    Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Nepal, maar wel enkele ten zeerste aangeraden, zoals buiktyfus, hepatitis A en enkele andere.

    Lees aub de informatie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor alle details, of contacteer uw arts.

    We vragen u uitdrukkelijk een degelijke ziekteverzekering te voorzien en ons op de hoogte te brengen bij gezondheidsproblemen.

  • Is het vertrek gegarandeerd?

    GROEPSREIZEN

    Het vertrek is gegarandeerd vanaf 2 deelnemers zijn ingeschreven (bij groepsreizen).  Het maximum aantal deelnemers is 8 (voor de groepsreizen met vaste vertrekdatum).

    TREKKINGS EN INDIVIDUELE REIZEN

    Boek je een individuele reis, trekking of pakket op maat?  Vanzelfsprekend is het vertrek dan altijd gegarandeerd en is er geen maximum aantal deelnemers.

  • Hoe kan ik mijn reis boeken?

    U ken het boekingsformulier op de website gebruiken, of ons een e-mail sturen.  We krijgen graag reeds informatie zoals uw naam, adres en geboortedatum, de reis of trekking die u wil boeken, en of u al dan niet een drager wenst.  Geef ons ook uw eventuele kortingscode door.

    Nadat we uw formulier/ e-mail ontvangen, contcteren we u zo snel mogelijk.  U kan dan uw vlucht boeken (indien dat nog niet gebeurd is) en uw verzekering in orde brengen.

    Uw boeking is definitief van zodra we een voorschot ontvangen hebben (25% van de totaalprijs).  U krijgt van ons een boekingsbevestiging, voorbeeld paklijst en algemene reisinformatie.
    Op dat moment leggen we voor u hotels, gidsen, … vast.
    Eén tot twee weken voor uw vertrek, krijgt u van ons een reisdetail, met de laatste nodige informatie (zoals de naam van uw trekkinggids), en voor groepsreizen ook meer over de groepssamenstelling.

    Gelieve uw reis reeds eerder te boeken indien het voor u kan, zo hebben we voldoende tijd om alles voor u te regelen.  (minimum 15 dagen voor uw afreis naar Nepal)

  • Ik las over hoogteziekte…

    Onze gidsen hebben voldoende kennis over hoogteziekte en zij zullen u hierin begeleiden indien nodig.  Zij zorgen ervoor dat de noodzakelijke tijd voor acclimatisatie wordt gerespecteerd.

    Gasten die op eigen initiatief de paden verlaten of het advies van de gids niet opvolgen, doen dit op eigen verantwoordelijkheid!

    Informeer de organisatie tijdig over eventuele gezondheidsproblemen.

  • Wat betekent duurzaam toerisme en respectvol reizen voor u?

    Een vlucht van/ naar Nepal is nooit ecologisch….  dit neemt echter niet weg dat we niets kunnen doen om onze reis duurzamer te maken.

    Omdat we graag binnen enkele jaren ook nog op trekking gaan, en ter bescherming van bevolking en natuur, vinden we het belangrijk dat elke wandelaar/ klimmer even stilstaat bij de impact van zijn of haar reis op het milieu.  Daarom is onze organisatie lid van KEEP Nepal (Kathmandu Environmental Education Project).

    Wat doet Ganesh Trekking:

    • we vragen onze gidsen om zoveel mogelijk te kiezen voor lodges waar niet op houtvuur wordt gekookt
    • onze gidsen en dragers krijgen steeds een waardig loon
    • we zorgen voor een degelijke verzekering voor gids en dragers
    • we helpen ons personeel aan goed materiaal (schoenen, jas,..) voor op trekking

    Wat kan je zelf doen?

    • gebruik waterzuiveringstabletten of -druppels, of koop een waterfilter ipv plastic flessen
    • kies voor dezelfde maaltijd als je tochtgenoten
    • was zoveel mogelijk in koud water, en enkel met natuurvriendelijke producten
    • neem niet ongevraagd foto’s van mensen of hun bezittingen
    • gebruik enkel een warme douche indien deze met zonne-energie werd verwarmd
    • blijf op de paden en laat niets achter onderweg

    Bedenk dat:

    • De gemiddelde trekker drinkt tot 72 liter water tijdens de Annapurna Circuit Trek, dat zijn 72 plastic flessen, of één fles en 72 waterzuiveringstabletten.
    • Een warme douche op zonne-energie in plaats van houtvuur, spaart gemiddeld 3 bomen per douche.
    • Benodigde tijd om volledig af te breken op lage hoogte is bvb 2 jaar voor sigarettenfilters en 4000 jaar voor glas, maar op grote hoogte composteert er NIETS!
    Bedankt voor jullie medewerking!
  • Hoe regel ik mijn trekking permit, toegang voor de natuurparken en TIMS-kaart?

    De meeste trekking-routes zijn gelegen in beschermd natuurgebied.  Een trekking-permit is nodig wanneer men het gebied binnentreedt en onderweg zijn controles mogelijk.  Voor elk trekking-gebied heb je een andere permit en ook de prijzen verschillen.  Sommige trekkings zijn gelegen in een “restricted area” en hiervoor moet je een speciale, duurdere permit aanschaffen.  Deze gebieden zijn enkel toegankelijk indien georganiseerd door een erkend trekking-bureau (TAAN).
    Sinds 1 april 2010 zijn alle trekkers verplicht ook een TIMS-kaart aan te schaffen en bij zich te dragen.

    Wie een trekking boekt bij Ganesh Trekking hoeft zich hierover geen zorgen maken, wij regelen deze administratie voor u.

  • Heb ik een visum nodig voor Nepal?

    Voor Nepal heeft men een visum nodig. Dit is eenvoudig te verkrijgen bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu. Breng daarvoor twee pasfoto’s mee.

    Wie dat wenst kan het visum ook op voorhand aanschaffen via de Nepalese Ambassade (Brussel : +32 2 346 26 58 of embn@skynet.be ) of het Consulaat (Amsterdam +31 20 624 15 30).  Het Consulaat te Antwerpen reikt geen visa meer uit.

    Bekijk de prijzen en extra informatie op : http://welcomenepal.com/promotional/travel-essentials/visa-information/

  • Hoe is het weer in Nepal?

    Nepal kan worden opgedeeld in drie streken en die hebben dan ook een heel verschillend klimaat.

    Het zuiden van het land (de Terai) grenst aan India en kan echt warm worden in de maanden mei, juni en juli. De andere maanden zijn goede reismaanden voor de terai en vooral in de winter is het heel aangenaam vertoeven.  In deze streek zijn de jungle-natuurparken zeker de moeite waard voor een bezoek (safari).

    Het noorden is het Himalaya-gebergte, grenzend aan Tibet.  Hier is het over het algemeen kouder maar in de valleien heeft men dikwijls heel aangename temperaturen.  Voor trekking is elk seizoen mogelijk, afhankelijk van waar men wil gaan. De meeste trekkingroutes zijn het mooist in het najaar (van sept tot nov) of in het voorjaar (mrt tot mei). In de zomer is het regenseizoen, en dan is trekking ideaal in de gebieden van de “regenschaduw”, waar weinig of geen regen valt.

    Tussen de Terai en de Himalaya spreken we van het heuvelland, waar zich o.a. de Kathmandu-vallei bevindt.  Hier situeren de temperaturen zich tussen de 35° op warme zomerdagen en rond het vriespunt tijdens de koudste winternachten.  Het hele jaar rond heeft men hier bijna dagelijks een aangename zon, ook tijdens de winter zijn de dagtemperaturen rond de 20°.