Andere gebieden

Bezoek de Kathmandu vallei en enkele trekpleisters buiten de stad, te voet. Via plaatselijke dorpjes, velden en bossen, gaat u langs kleine wegen en paden om deze culturele hoogstandjes in de vallei te ontdekken. Wandelen in Nepal’s heuvelland mag niet worden onderschat, ook hier is een goede conditie noodzaak!

Deze trek kan het ganse jaar door, al zullen voor- en najaar het meest aangenaam zijn.

De Nagarkot-trekking is een korte, lichte trekking in en rond de Kathmandu-vallei. Ideaal voor mensen met weinig tijd, die toch een glimp van de Himalaya willen opvangen.

Fantastische uitzichtpunten voor zonsop- en ondergang mogen niet ontbreken. In 4 dagen kom je door typische dorpjes, bezoek je een Boeddhistisch klooster en ga je tot aan de voet van de Himalaya. Geen speciale uitrusting vereist. Er is de mogelijkheid om tegen een meerprijs in luxe hotels te verblijven.

De Tso Rolpa Lake trekking (of Rolwaling trek) is een zware trek die enkel mogelijk is met overnachting in tenten. We komen door het Rolwaling dal, aan de grens met Tibet. De dorpen zijn authentiek en veel invloeden van de Tibetaanse cultuur zijn merkbaar in het dagelijks leven van de mensen. Verder kan u genieten van de variatie in de wondermooie natuur en de toppen van o.a. Gaurishankar (gelegen tussen Everest en Langtang). We beginnen de trekking met een busrit en komen de laatste dag terug vanuit Lukla met een korte binnenlandse vlucht. Ideale periode is het voor- en najaar.

Wie voldoende tijd heeft en een avontuurlijke ingesteldheid, kan zich wagen aan de Kanchhenjunga trek (restricted area). Deze trek in het uiterste oosten van Nepal ligt aan de grens met Sikkim in India en is moeilijk bereikbaar. Deze weinig toeristische maar adembenemend knappe tocht laat u kennismaken met verschillende landschappen, uitzichten en culturen waaronder de Limbu en de Tibetaanse cultuur.
Het is een zware trek met overnachting in basis lodges en homestays.

Het voor- en najaar zijn de ideale periode voor een trek naar Kanchhenjunga. Vertrekken kan vanaf eind maart, de laatste trekkings kunnen tot begin november.
Mail ons voor meer informatie over deze trek.