Annapurna regio

De verschillende culturen ten noorden van Pokhara maken elke dag tot een nieuwe wandelervaring. Deze regio is één van de meest populaire wandelbestemmingen van het land. Er zijn hier meerdere mogelijkheden, gaande van 2 tot 25 wandeldagen. Deze omgeving omvat de vallei van de Kali-Gandaki, het Manang gebied, de Annapurna bergketen, Jomsom en het Annapurna Sanctuary of Base Camp (op 4000m hoogte en geheel omsloten door het ringvormige Annapurnamassief).

De 300km lange Annapurna-loop-trail (Circuit) combineert deze verschillende gebieden door de oversteek langs de Thorung-La pass (5400m). Deze trekking doet het ganse Annapurna gebied aan en kan in ongeveer 3 weken wandelen worden voltooid.

Beste periodes om hier op trekking te gaan zijn het voorjaar wanneer de rodondendrons in bloei staan (mrt-apr-mei) en in het najaar (sep-okt-nov). Ook in februari en juni zijn al onderstaande trekkings nog goed mogelijk. Voor Poon Hill en Annapurna Base Camp zijn juli en augustus minder goed. Annapurna Circuit en de Muktinath Trek kunnen net wél in juli en augustus.
Poon Hill en de Mutinath Trek zijn ook heel goed mogelijk in december en januari.

Op zoek naar The Lost Valleys? Kijk dan even bij “Manaslu, Mustang en NarPhu regio”.

Vaste vertrekdata in deze regio:

Annapurna Circuit & Tilicho trek van 17 mei tot 2 juni 2019.

Een gevarieerd aanbod van 28 oktober tot 11 november 2019. (bevat een korte, mooie trek in het Annapurna gebied – Poon Hill).

Schrijf snel in want er zijn max. 8 deelnemers toegelaten!