Everest regio

Heel de omgeving rond Khumbu staat algemeen bekend als het Everest gebied, het is de thuis van de Sherpa’s en de mysterieuze Yeti.

Deze trekkings gaan niet enkel naar het basiskamp van de Everest maar ook langs Namche Bazar, Lukla, Tyangboche en de gehele Solukhumbu die de overgang maakt naar de voet van de Everest, de hoogste berg ter wereld, en naar de Ama Dablam. De Khumbu regio is niet enkel bekend voor zijn trekkings en expedities maar ook voor de Sherpa cultuur. Door een bezoek aan dit gebied kan men de Sherpa cultuur van dichtbij leren kennen.

Een vlucht naar Lukla is de beste optie voor mensen die beperkt zijn in tijd. Hierbij moet men rekening houden dat de vluchten afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

De Everest trekking is één van de meest avontuurlijke. Binnen het Khumbu gebied zijn er meerdere routes mogelijk. Het ideale seizoen om hier op pad te gaan is het voorjaar (mrt-apr-mei) en het najaar (sep-okt). Ook gedurende de maanden februari, juni, juli, augustus en november kan men hier goed wandelen. December en januari zijn minder geschikt voor deze streek.
Bekijk hieronder ons aanbod, en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.