Langtang regio

De Langtang regio is gemakkelijk bereikbaar vanuit Kathmandu en biedt u zowel cultuur als avontuur. Voor een langere trekking kan u de drie gebieden (Langtang, Helambu en Gosainkunda) combineren door de oversteek van hoge bergpassen. Het algemene zicht op de Himalaya is hier minder spectaculair dan in het Annapurna of Khumbu gebied, maar het blijft onwaarschijnlijk mooi. Hier zullen de paden rustiger zijn dan in de populaire regios zoals Everest of Annapurna. De plaatselijke bevolking is enorm vriendelijk voor de trekkers.

Hieronder staan de mogelijkheden opgesomd.
* De Tamang Heritage Trail en Helambu trek, zijn kortere trekkings (respectievelijk 6 en 5 wandeldagen) van een licht tot gemiddeld niveau. Perfect voor wie twijfelt en wel eens wil proeven van Himalaya-trekking.
* Tijdens drie trekkings (Gosainkunda ; Shivapuri ; Langtang- Helambu) kom je tot aan de schitterende heilige meren van Gosainkunda, gelegen op 4000m hoogte en een geliefde plek voor Hindoe-bedevaarten.
* De Langtang-Ganjala pass Trek is enkel mogelijk met overnachting in tenten.

Trekking in Langtang geeft de mogelijkheid tot het bezoeken van een kaasmakerij (kazen gemaakt van yak-melk) in het najaar.

Perfecte seizoen voor al deze trekkings is vanaf de tweede week van februari tot en met de tweede week van juni én ook tussen half september en half november. Minder goed tussen half juni en half augustus. Tijdens de tweede en derde week van augustus mag je veel volk verwachten op de trekkingroutes van Gosainkunda, Shivapuri en Helambu want dan trekken honderden Hindoes naar de heilige meren van Gosainkunda als bedevaart.
De wintermaanden (december en januari) zijn goed voor een trekking in Helambu of de Tamang Heritage Trail, met meestal droge dagen en heldere lucht.

Op zoek naar de Tso Rolpa Lake trekking? Kijk dan even bij “andere trekkings”.

Bekijk onze groepsreis “Into the nature” van 28 maart tot 15 april 2019, met de Langtang Helambu trekking in een kleine groep van max. 8 personen.