Trekking

Trekking is dé manier bij uitstek om de schoonheid en rust van de Himalaya te ontdekken. Kijk maar even bij onze foto’s, de beelden spreken voor zich!

De term ‘trekking’ wordt gebruikt voor het wandelen in de Himalaya, maar is geen rotsklimmen of expeditie.   Iedereen die een beetje basisconditie heeft, kan op trekking. Er zijn lange, korte, zware en lichtere trekkings. Ook in de bergen wonen de Nepalezen, dus er zijn voldoende prachtige trekkingroutes waar je onderweg in een lodge kan verblijven.  Mensen die liever ver weg blijven van andere toeristen, kunnen kiezen voor een kampeertrekking.

Vraag ons om een trekkinggids, die u of uw groep op het juiste pad begeleidt, die uw tempo respecteert en advies kan geven over hoogteziekte, geschikte lodges, plaatselijke gebruiken, enz. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw trekking-permit, vervoer van en naar het begin- en eindpunt van uw trip, een plaats om te lunchen onderweg, enz.  Hij geeft ook informatie over de omgeving en zal voor u eventuele problemen oplossen (bvb het regelen van een extra drager/ paard indien nodig onderweg).

Drager(s) zijn mogelijk voor het vervoer van uw bagage.  Velen onder ons zijn het niet gewoon om hun rugzak door iemand anders te laten dragen, maar bedenk dat deze mensen de routes kennen en dit werk dagelijks doen. Behandel hen vriendelijk en dit aangename gezelschap is je enorm erkentelijk :  je geeft de mensen werk!  Wij zorgen voor een eerlijke verloning en degelijke verzekering voor jouw gids en dragers. En dat is goud waard in Nepal!

We beschrijven op deze website de meest gekende trekkingroutes.  Neem gerust contact op met ons voor meer informatie of andere routes.