Manaslu, Mustang en NarPhu regio

Deze drie gebieden behoren tot de “restricted areas” waarvoor een speciale permit op voorhand moet worden aangekocht (inbegrepen in de prijzen). Zo wordt een grote toestroom van toeristen vermeden. Op deze manier wil de Nepalese overheid de kwetsbare fauna en flora alsook de typische cultuur in deze streken beter beschermen. Wij vragen ook van uw kant een extra inspanning om deze gebieden met respect te betreden.

Zowel Manaslu, Mustang als NarPhu zijn gelegen aan de grens met Tibet en hebben een gelijkende natuur. U zal oude kloosters en chortens zien, en vele invloeden van het Boeddhisme en afgeleide religies. Eeuwenoude tradities blijven aanwezig in het dagelijks leven van de mensen.

Een tocht door één van deze streken zal voor elke wandelaar een avontuurlijke en vooral onvergetelijke ervaring zijn!

Vervoer:
Voor de Manaslu trek is een dagreis per bus of jeep nodig vooraleer u gaat wandelen.

Voor Upper Mustang (ten noorden van de Annapurna’s) reist u eerst naar Pokhara, waar u na een overnachting in een hotel een ochtendvlucht of jeep hebt naar Jomsom, om van daaruit op trekking te vertrekken. Na de trek keert u terug via hetzelfde traject, of reist door van Pokhara naar een andere plaats in Nepal.

NarPhu (the lost valleys) is bereikbaar via 2 dagreizen per bus/jeep, zowel vóór als na de trek. Een tweede optie (NarPhu lang) is 1 bus- of jeepreis gecombineerd met enkele wandeldagen op het Annapurna Circuit.

Accommodatie:
In de drie gebieden kan u gaan trekken met overnachting in basic trekkers lodges. De keuze van de maaltijden is beperkt en bestaat voornamelijk uit lokale gerechten. Faciliteiten op de “Upper Mustang Classic” worden steeds beter, al mag u geen luxe verwachten. Bij de Upper Mustang trek is in Pokhara hotel met ontbijt inbegrepen.

Voor wie:
Trekken in deze restricted areas kan vanaf 2 personen. Wie alleen reist, kan aansluiten bij een groepsreis.
Een goede conditie en doorzettingsvermogen is nodig voor al deze trekkings.

Seizoen:
In de drie regio’s kan u gaan wandelen in het voorjaar (maart – mei) en het najaar (eind september – begin november).
Upper Mustang en Narphu zijn ook geschikt voor de zomer, want beiden zijn gelegen in de “regenschaduw van de Himalaya”, gebieden waar het zelden
regent.
Reken wel op enkele reservedagen, want de vluchten van/naar deze gebieden zijn afhankelijk van goed weer.
De winter (half november –februari) is af te raden wegens mogelijks gesloten bergpassen en lodges.

Vaste vertrekdata voor deze regio : (met max. 8 deelnemers per trek!)

Upper Mustang Renewed : 12 tot 30 september 2019

The Lost Valleys (Nar & Phu) : 22 september tot 9 oktober 2019

Manaslu Circuit : 10 tot 28 oktober 2019