Een gevarieerd aanbod (8 tem 22 maart 2019)

Dit pakket biedt u de wondermooie impressies van de Himalaya tijdens een korte trek, enkele dagen jungle safari in Chitwan National Park, verschillende stadsbezoeken, een dag op het platteland en een bergvlucht boven het Everest gebied.  Wie meer wil, kan zijn/ haar reis aanvullen met de opties.

Tijdens de stadsbezoeken worden o.a. Boudhanath Stupa en Pashupatinath bezocht.  Beiden grootse en belangrijke heiligdommen die ook jaarlijks door duizenden pelgrims worden bezocht.  Boudhanath is een Boeddhistische stupa en het centrum van de Tibetaanse cultuur in Kathmandu. Pashupatinath is een Hindoeïstische begraafplaats en tempel, ook gekend als ‘The Temple of Living Beings’. Beide godsdiensten gaan hier hand in hand.

Bhaktapur is een rustige stad in de Kathmandu-vallei, beschermd werelderfgoed en ook bekend om zijn pottenbakkerijen.
Pokhara is een mooie stad om tot rust te komen na de trekking, ideaal met het zich op de bergen en het Fewa-meer.   Er zijn gezellige cafés en restaurantjes, en mogelijkheid tot een boottochtje of massage.

De trekking in deze reis is een korte en eerder lichte trekking, waarmee u toch een erg mooie indruk krijgt van de Himalaya. U komt door typische dorpjes, langs rijstvelden op terrasbouw, rododendronbossen en hogerop ook door rotsige gebieden met kans op sneeuw. De zonsopgang op Poon Hill is het hoogtepunt van deze trekking, waar u bij mooi weer een fantastisch uitzicht krijgt over de hoogste pieken onder een rode gloed.
Deze trekking is goed haalbaar met kinderen omwille van de redelijk korte staptijden zodat u de afstanden in een trager tempo kan afleggen indien nodig.  U bent ook nooit heel ver weg van de Nepalese dorpjes zodat een extra drager of paard kan worden ingeschakeld bij problemen.

De Chitwan Jungle trip is een 3 daagse uitstap naar het zuiden van het land. Dit natuurpark aan de grens met India zorgt voor de bescherming van o.a. de bedreigde Bengaalse tijger, neushoorns, krokodillen, beren, slangen, hertachtigen, ontelbare vogelsoorten, enz. U verkent deze natuurpracht vanop de rug van een olifant, vanuit een houten kano of tijdens een wandeling met natuurgids.

In Dadhikot verblijft u in een guesthouse op het platteland, rustig gelegen tussen de rijstvelden, met zicht op de hoofdstad in de verte en de Himalaya aan de horizon.

Tijdens een speciale “mountain flight” vliegt u ongeveer een uur langsheen de Nepalese Himalaya tot aan Mount Everest en terug.  De passagiers mogen om beurt een kijkje nemen vanuit de cockpit en hebben allen een plaats aan het raam.  Geslaagde foto’s verzekerd!

Tijdens deze groepsreis kan u een plaatselijk festival meebeleven :  Holi (het kleurenfestival) in maart 2019.

OPTIE : Een tandemvlucht (paragliding in Pokhara) gebeurt door een piloot met passagier, die elk hun eigen harnas hebben dat is vastgemaakt aan elkaar en aan de parachute. Het paragliding harnas is ontworpen voor uw comfort en veiligheid. Als tandemvlieger kan u na het vertrek rustig genieten van het fantastische uitzicht en de uitzonderlijke ervaring.

INDIEN GEWENST KAN U DE GROEPSREIS KOPPELEN AAN EEN LANGER VERBLIJF IN NEPAL.

Dezelfde reis wordt aangeboden van 28 oktober tot 11 november 2019.  (mail ons voor info en prijzen)

Max. 8 personen !